,

Shelly Bypass

139,00 kr

SKU : 1519

Shelly Bypass

Shelly Dimmer 2 och Shelly 1L är enheter som kan användas för att styra belysning i hemmet. En unik egenskap med dessa enheter är att de kan användas utan en nolla/neutralledare. Det betyder att de kan installeras i äldre bostäder som inte har en sådan anslutning. För att använda Shelly Dimmer 2 krävs dock en viss minsta last, det vill säga att det måste vara minst 10W lampor kopplade till enheten för att den ska fungera korrekt. På samma sätt kräver Shelly 1L minst 20W last för att fungera optimalt. Om man vill använda dessa enheter med en mindre last kan man istället använda en Shelly Bypass. En Shelly Bypass är en extra enhet som kopplas in vid eller på vägen till lasten eller lampan. Den kopplas parallellt med lasten/lampan så att en liten ström kan passera genom och driva Shelly-enheten. En annan fördel med att använda en Shelly Bypass är att enheten inte stängs av om lampan går sönder. Det kan till exempel användas i samband med knappstyrning av olika scener eller vid automation där detektering av trasig lampa är aktiverad. Sammanfattningsvis kan Shelly Dimmer 2 och Shelly 1L användas utan en nolla/neutralledare med hjälp av en Shelly Bypass. Detta gör att de kan installeras i äldre bostäder där en sådan anslutning inte finns tillgänglig. Dessutom möjliggör en Shelly Bypass att enheten fortsätter att fungera även om lampan skulle gå sönder.

Specifikation

FUNKTIONER
Kompatibel med Shelly 1L, Shelly DImmer 2
MÅTT
Storlek 39 mm x 23 mm x 7 mm

Finns i lager

Produktbeskrivning

Shelly Dimmer 2 och Shelly 1L är enheter som kan användas för att styra belysning i hemmet. En unik egenskap med dessa enheter är att de kan användas utan en nolla/neutralledare. Det betyder att de kan installeras i äldre bostäder som inte har en sådan anslutning.

För att använda Shelly Dimmer 2 krävs dock en viss minsta last, det vill säga att det måste vara minst 10W lampor kopplade till enheten för att den ska fungera korrekt. På samma sätt kräver Shelly 1L minst 20W last för att fungera optimalt.

Om man vill använda dessa enheter med en mindre last kan man istället använda en Shelly Bypass. En Shelly Bypass är en extra enhet som kopplas in vid eller på vägen till lasten eller lampan. Den kopplas parallellt med lasten/lampan så att en liten ström kan passera genom och driva Shelly-enheten.

En annan fördel med att använda en Shelly Bypass är att enheten inte stängs av om lampan går sönder. Det kan till exempel användas i samband med knappstyrning av olika scener eller vid automation där detektering av trasig lampa är aktiverad.

Sammanfattningsvis kan Shelly Dimmer 2 och Shelly 1L användas utan en nolla/neutralledare med hjälp av en Shelly Bypass. Detta gör att de kan installeras i äldre bostäder där en sådan anslutning inte finns tillgänglig. Dessutom möjliggör en Shelly Bypass att enheten fortsätter att fungera även om lampan skulle gå sönder.

Specifikation

FUNKTIONER
Kompatibel med Shelly 1L, Shelly DImmer 2
MÅTT
Storlek 39 mm x 23 mm x 7 mm